Menu

Lina’s Story

Van droom naar werkelijkheid

Al op haar 18e ging Lina’s carrière in de mode-industrie van start. Na enkele jaren  droomde ze ervan om van de shopervaring van haar klanten een totaalplaatje te maken.  Daarom besliste ze in 1994 om haar eerste cursus kleurenconsulente te volgen. Vandaag  zijn we 6 cursussen verder, waarbij ze inmiddels ook gecertificeerd is voor imagoconsulente, stijlconsulente, personal shopping en visagie.

“Als kind was het mijn droom om modeontwerpster te worden. Van de Sint kreeg ik mijn eerste naaimachine, waarmee ik eerst kleedjes voor mijn pop naaide, en later ook voor mezelf.”

Nadat ze alle stijltips op zichzelf had toegepast, besefte ze wat voor immens verschil het juist kleden en stijlen kan hebben op je zelfvertrouwen. Familie en vrienden vroegen steeds meer om hulp bij het kiezen van de juiste kleding. Ze wilden komaf maken met de miskopen en leren om pasvormen en kleuren te kopen die hun sterke punten in de verf zetten.

“Het is mijn passie om door de juiste tips & tricks mensen beter in hun vel te laten voelen. Het geeft me een enorme voldoening als klanten mijn workshops zelfzekerder verlaten dan toen ze binnenkwamen. Hen zien stralen is waar ik het voor doe.”

 

Ook een vriendin vroeg om raad. Ze kleedde zich steeds in haar favoriete kleuren, maar voelde zich niet helemaal goed in haar vel. Ze vroeg Lina om raad en zo kwamen ze er samen achter welke kleuren en pasvormen haar het meest doen stralen. Ze volgde de tips, paste zelfs haar kapsel aan en ze ziet er stralender uit dan ooit tevoren.

 

“Als styliste leer ik vrouwen hoe ze zich harmonieus en stijlvol kunnen kleden. Het zorgt ervoor dat je uitstraling verbetert en je eigen persoonlijkheid meer tot uitdrukking komt.”

In 2017 speelde het idee om haar opgedane kennis en ervaring niet enkel voor zichzelf te houden. Ze merkte hoe vrouwen vaak bij hun veilige kleren en kleuren blijven en weinig durf tonen. Vrouwen kampen vaak met onzekerheid, die ze onbewust ook uitstralen. Een eerste indruk bepaalt vaak het verdere verloop in sociale, maar ook professionele relaties. In 2018 maakte ze de grote stap en besliste ze om Lina’s Choice op te richten. Vandaag helpt ze vrouwen hun stijl te combineren met hun persoonlijkheid en helpt hen sterker in hun schoenen te staan. Ze helpt je kleuren en stijlen mixen en matchen en tovert meer lef in je kleerkast.

 

Lina

gepassioneerd door mode

Sinds haar 18e werkzaam in de mode-industrie

Verschillende diploma’s op zak:

1994: diploma kleurenconsulent

2009: Kleur & Styling

2014: Gevorderd Kleurenconsulent

2017: Gevorderd Stijlconsulent

2017: Imagoconsulent

2017: Personal Shopper

2018: Allround Visagie

Stap uit je comfortzone en creëer de look die je doet stralen!